De gaafste BSO van Veldhoven

Bij Klokje Rond bieden we de kinderen meer dan alleen spelen op de BSO. Samen met kinderopvang het Witte Wiel bieden we een uitgebreid programma aan met muzikale, sportieve en creatieve activiteiten. Kinderen genieten en ontwikkelen zich op de gaafste BSO van Veldhoven!

Als het weer het toelaat, gaan we elke dag naar buiten met de kinderen. Elke BSO-groep heeft de mogelijkheid om buiten te spelen met materialen zoals springtouwen, ballen, stoepkrijt en pionnen om het spel te stimuleren.

Een vast ritme met gevarieerde activiteiten

Ook op de BSO hanteren we een dagritme. In verband met de verschillende activiteiten kan dit per kind verschillen. In grote lijnen ziet de dag er zo uit:

  • Kinderen ophalen
  • Ontvangst kinderen op BSO
  • Eten, drinken en vertellen over de dag
  • Vrij spelen
  • Gekozen activiteit
  • Vrij spelen
  • Avondeten (voor de kinderen die blijven eten)

Kom maar mee

Vanaf het begin van de middag zijn er pedagogisch medewerkers op de BSO aanwezig die de kinderen op gaan halen, de planning van de activiteiten voor de kinderen op het bord zetten, spullen klaarzetten en de taxibedrijven bellen ter controle. De kinderen worden van school gehaald door een pedagogisch medewerker of een van onze vervoerders die de kinderen in de klas of een andere vaste locatie op school ophaalt. De chauffeur heeft een lijst met alle kinderen die meegaan naar de BSO.

Welkom

Als de kinderen op de BSO aankomen, heet een leidster ze welkom en registreert hun aanwezigheid. Ze krijgen wat te eten en te drinken en kunnen hun verhalen over de dag kwijt bij de leidsters. Hierna gaan ze vrij spelen of deelnemen aan de gekozen activiteit. De meeste lessen vinden plaats tussen 16 en 18 uur. Een pedagogisch medewerker begeleidt de kinderen naar hun les en helpt zo nodig bij aan- en uitkleden. Ook tijdens de lessen is de pedagogisch medewerker vaak aanwezig.

Spelen en eten

Na de lessen kunnen de kinderen weer vrij spelen of deelnemen aan een activiteit rondom het thema van die maand. De kinderen die nog een tijdje blijven krijgen nog een keer iets te drinken en eten. Kinderen kunnen ook avondeten bij ons eten. Als ouder geef je zelf het eten mee wat wij ‘s avonds voor de kinderen op zullen warmen. Alle mee-eters eten samen met een leidster, zodat er alle tijd en aandacht voor de maaltijd is. .

Onze voordelen

Van zwemles, tennis of voetbal tot muziekles, musical-les of het leren spelen van een instrument. Bij de buitenschoolse opvang van Klokje Rond ontdekken én ontwikkelen kinderen hun talenten. Ook is er ruimte om even lekker te spelen, rustig huiswerk te maken of om te ontmoeten.
Doordat er bij het Klokje Rond kinderen van verschillende scholen komen, speelt je kind ook met anderen dan klasgenootjes en ontmoet hij veel nieuwe vriendjes of vriendinnetjes.
Door kinderen de keuze te bieden uit verschillende activiteiten,  heb jij meer tijd met je kind samen. Het scheelt je ritjes naar de sport-of muziekclub en geeft je daar quality time met je kind voor terug!
Afhankelijk van de keuze voor een activiteit gaat je kind naar de sport-, muziek- of activiteiten-BSO. Natuurlijk staat je kind centraal! Maar kies je voor de activiteiten-BSO dan staan daarnaast spelen en creativiteit centraal, bij de sport-BSO draait het om sportief bezig zijn en bij de muziek-BSO om muziek.
Werk je tot na etenstijd? Maak je ook dan geen zorgen. Je kind eet gezellig mee bij Klokje Rond.
En ben je vrij? Dan ben je ook echt vrij en hoef je niet meer naar muziekles of sport met je kind. En het huiswerk is ook al gedaan. Zodat jullie meer tijd hebben om samen te genieten!

De locatie

We hebben nog enkele plekken beschikbaar
Rondleiding aanvragen
Gratis inschrijven

Kinder EHBO

Op maandag 17 oktober staat er weer een kinder-EHBO avond op de planning die deze [...]

Picknick 2016

Vandaag hebben we de jaarlijkse Picknick! Tijdens deze Picknick gaan wij met alle ouders, kinderen [...]

De Nieuwe web-app is er….

Eindelijk, na veel programmeren, bouwen en testen is het dan zover. NioKids heeft een nieuwe [...]