Babygroepen

Aandacht voor je kind

De leidsters op onze babygroepen werken volgens de visie van Emmi Pikler. Uit haar onderzoek blijkt dat er twee voorwaarden zijn voor een goede ontwikkeling van een kind. Deze voorwaarden zijn een vrije bewegingsontwikkeling en een betrouwbare band met een volwassene.

Dialoog

Onze leidsters noemen kinderen bij hun naam en vertellen ze wat ze gaan doen. Zo kan er op jonge leeftijd een dialoog ontstaan met een kind. We benaderen de kinderen positief waardoor ze zich veilig voelen. Er is aandacht voor elk kind en zijn autonomie.

De ruimtes van de babygroepen zijn afgestemd op de leeftijd van de kinderen. De groepsruimte in de babygroep heeft een grondbox waarin de kinderen zich vrij en ongestoord kunnen bewegen en ontwikkelen.

Drie rollen

Om zich veilig te voelen is het voor je kind belangrijk om te weten bij wie hij terecht kan. Dit hoeft niet altijd dezelfde persoon te zijn. Op onze baby- en peutergroepen hebben wij drie verschillende rollen voor de leidsters: de zorgleidster, de spelleidster en de voorbereidende leidster. De rollen kunnen wisselen per dagdeel.

Zorg

De zorgleidster is de hoofdleidster. Zij is verantwoordelijk voor alle verschoon- en eetmomenten. De verzorgende leidster heeft de rust om bewust en intensief contact te maken met je kind tijdens het voeden of verschonen. De aanrakingen en manier waarop de leidsters tegen de kinderen spreken dragen bij aan een gevoel van geborgenheid voor je kind.

Spel

De spelleidster zorgt voor het klaarzetten van materialen en zorgt dat er veel variatie en uitdaging is. Ze observeert de kinderen als ze spelen en leert ze omgaan met conflicten. Ook legt ze de kinderen dingen uit. Hoe ze een puzzel moeten maken bijvoorbeeld of hoe ze met lijm kunnen werken. Als de kinderen slapen zorgt zij voor weer een nieuwe uitdagende speelomgeving voor wanneer de kinderen weer wakker zijn.

Voorbereiding

De voorbereidende leidster is de derde leidster op de groep. Ze zorgt voor het ontvangst en heet de kinderen welkom op de groep. Hierdoor is er meer rust tijdens het binnenkomen van de kinderen. Ook zet de voorbereidende leidster alles klaar voor de hoofdleidster zodat zij de groep niet hoeft te verlaten.

Onze voordelen

Omdat niet iedereen van 9 tot 5 werkt, biedt Klokje Rond flexibele opvang. Ben je ondernemer, heb je nachtdienst of ploegendiensten? Bij Klokje Rond staat er 24/7 iemand klaar om je kind op te vangen. Je kunt je kind brengen en halen op het tijdstip dat jou uitkomt.
Betalen voor uren dat je kind niet bij ons is? Dat is bij Klokje Rond niet nodig. Als je een minimaal aantal uren op jaarbasis afneemt, betaal je alleen voor de uren dat je opvang hebt aangevraagd. Aangevraagde opvang annuleren? Ook dat kan. Als je dat uiterlijk twee dagen van tevoren doet, worden de kosten niet in rekening gebracht.
Bij Klokje Rond werken we volgens de visie van Emmi Pikler. Deze Zwitserse professor in de pedagogiek vindt dat kinderen zich vrij moeten kunnen ontwikkelen. Hiervoor hebben ze vrije speelruimte nodig en een volwassene waarop ze kunnen vertrouwen. Onze pedagogische medewerkers bieden je kind dit allebei. Ze bouwen een band op met je kind en zorgen tegelijkertijd dat hij of zij de bewegingsvrijheid heeft om zich in zijn eigen tempo te ontwikkelen. Onnodig stimuleren of helpen zorgt dat kinderen minder leren. Kinderen die zich in hun eigen tempo ontwikkelen leren bewegen, onderzoeken en spelen leren ook beter zitten, staan, spreken en denken. Daarom wordt grijpen we niet in, waar het niet echt nodig is.
Wie ’s avonds of in de weekenden werkt kan bij Klokje Rond terecht. Maar ook voor een avondje uit of weekendje weg staan onze leidsters klaar voor jouw kind. Zodat jij even lekker kunt bijtanken en je kind een geweldige tijd heeft. En als je wilt kan je kind zelfs bij Klokje Rond logeren. Je kind een gezellige avond of weekend en jij kunt met een gerust hart aan het werk of gaan genieten!

De locatie

We hebben nog enkele plekken beschikbaar
Rondleiding aanvragen
Gratis inschrijven

Kinder EHBO

Op maandag 17 oktober staat er weer een kinder-EHBO avond op de planning die deze [...]

Picknick 2016

Vandaag hebben we de jaarlijkse Picknick! Tijdens deze Picknick gaan wij met alle ouders, kinderen [...]

De Nieuwe web-app is er….

Eindelijk, na veel programmeren, bouwen en testen is het dan zover. NioKids heeft een nieuwe [...]