Smakelijk eten!

Wij vinden het belangrijk dat kinderen voldoende en verantwoord eten en drinken. Voor ons voedingsbeleid sluiten wij aan bij de actuele onderzoeken en voedingsadviezen. We zorgen voor veel fruit en groenten op de groepen, zodat de kinderen hun vitamientjes krijgen. We gebruiken zo min mogelijk zuivel en drinken lauwe thee, water of sap.

Klokje Rond is uniek op het gebied van voeding. Wij maken groente- en fruit buffetten, zodat de kinderen – naast het eten – diverse andere dingen leren, zoals zelfstandigheid en samenwerken. Een van de andere dingen wat uniek is op het gebied van voeding is het drinken uit glazen. Bij Klokje Rond zul je nergens tuitflessen vinden. Wij leren de kinderen, al vanaf jonge leeftijden, te drinken uit een glas. Vanaf zeer jonge leeftijd leren de kinderen goed en zelfstandig drinken. Ouders geven altijd terug dat ze versteld staan van wat hun kind al geleerd heeft bij ons. Daar doen we het voor!

Bij speciale gelegenheden maken onze leidsters lekkernijen met de kinderen.

Babyvoeding

Krijgt je kind flesvoeding, dan houden wij zoveel mogelijk het ritme van het kind aan. We vragen ouders een fles en een afgepaste hoeveelheid poeder mee te geven voor elke voeding. Een reservevoeding is handig, zodat je baby altijd genoeg te eten heeft. De bakjes met poeder en de fles moeten worden aangeleverd met een naamsticker.

Als je kind borstvoeding krijgt, kun je zelf komen voeden of onze leidsters je kind afgekolfde moedermelk laten geven. Zet de naam van je kind op de fles en houd rekening met de richtlijnen voor het veilig bewaren en vervoeren van moedermelk. Bewaar de melk niet langer dan één dag en bewaar de fles nooit in de deur van de koelkast. Warm de melk nooit meer dan één keer op. Als je kolft, geef dan voor de zekerheid altijd een extra portie bevroren melk mee.

Zodra de kinderen over gaan op vast voedsel, gaan ze samen met de groep eten volgens het vaste dagritme. Ook ’s avonds blijven eten kan. Ouders kunnen hun kinderen dan zelf een maaltijd meegeven. Vanwege de voedselveiligheid vragen wij altijd een bevroren maaltijd mee te geven.

Allergieën

Uiteraard houden we bij Klokje Rond rekening met alle allergieën. Als kinderen bepaalde producten of ingrediënten niet mogen hebben, zijn wij hier alert op. Als het nodig is, kun je als ouder zelf voeding meegeven wat afgestemd is op de allergie van je kind. Wanneer er een feestje is mag je gewoon traktaties meegeven die je kind mag hebben. Wij zorgen ervoor dat iedereen mee kan genieten van deze lekkernijen. Wanneer kinderen een medicijn toegediend moeten krijgen bij een allergische reactie, vragen we vooraf schriftelijke toestemming van de ouders. Zodat we, wanneer het nodig is, direct kunnen ingrijpen.

We hebben nog enkele plekken beschikbaar
Rondleiding aanvragen
Gratis inschrijven

Kinder EHBO

Op maandag 17 oktober staat er weer een kinder-EHBO avond op de planning die deze [...]

Picknick 2016

Vandaag hebben we de jaarlijkse Picknick! Tijdens deze Picknick gaan wij met alle ouders, kinderen [...]

De Nieuwe web-app is er….

Eindelijk, na veel programmeren, bouwen en testen is het dan zover. NioKids heeft een nieuwe [...]